Baieido

 

Baieido is het oudste en bekendste merk in Japan. Het bedrijf werd in 1657 in Sakai City opgericht door Jinkoya Sakubei.

De naam Bai Ei Do bestaat uit drie Japanse letters. Bai betekent pruimenboom, Ei betekent welvaart en Do betekent winkel. Baieido was één van de pioniers op het gebied van het zgn. agarwood. Afkomstig van Aloeswood, een groenblijvende boom die groeit tot een hoogte van 40 meter met een dikte van 60 centimeter.

Deze bomen worden regelmatig geïnfecteerd door zwammen en als een reactie hierop begint het hout een aromatische hars af te scheiden, genaamd agarwood of jinko. Deze hars wordt veelvuldig gebruikt in Ayurvedische en Tibetaanse traditionele geneeskunde. Ook is het een belangrijk ingredient in goede Japanse wierook. Doordat het hars zeer zeldzaam en moeilijk te oogsten is agarwood zeer duur.

Het agarwood staat momenteel op de lijst van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna en Flora (CITES). De Japanse wierook van Baieido wordt op grote schaal gebruikt door Zen boeddhistische tempels, zowel in Japan en in de wereld.

Foto-tabel  Lijst 

Foto-tabel  Lijst